MÀRIUS SAMPERE

Ja fa uns mesos que hem començat a perseguir als poetes per fer-los el retrat per aquest projecte. Estem molt engrescats i feliços, perquè ja comencem a tenir un bon repertori de retrats i ens encanten! Encara ens queda molta feina per endavant, però el fet de quedar amb cada un d’ells ens ajuda a captar potser aquella part més íntima i humana que s’amaga darrere de cada obra, a descobrir parts d’una essència poderosa que és la que mou a cada un d’ells a esciure, a viure la poesia. És un treball de connexió molt enriquidor el que vivim, una mena de triangle que s’estableix entre el poeta, l’obra i nosaltres, que ens permet apropar-nos a la persona d’una manera fluida i sincera. I això és el que reflecteix la Marta als seus retrats, i és el que ens agrada captar.

La primera trobada i el primer retrat amb el que vam donar el tret de sortida al projecte va ser amb el gran Màrius Sampere. Vam quedar a casa seva, i el Jaume C. Pons Alorda ens hi va acompanyar. Va ser una estona molt agradable en companyia del mestre i de la Mari Carme, la seva dona, que ens van acollir molt amablement. I llavors vam descobrir la lluminositat del Màrius, els seus ulls blaus, la seva generositat, la seva proximitat… Per mi va ser molt emocionant, estar a casa de qui tant admiro, de qui he musicat un poema, SUBLLUM, i que de sobte se’m revelés amb aquesta presència humana tan entranyable! 

Vam marxar d’allà satisfets i emocionats, i convençuts de que aquesta aventura valia la pena, que tenia sentit i ens portaria moltes alegries.

Màrius Sampere

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s